Főzök és fűzök.

2011. máj. 23.

K, mint...


karalábé.

Nagyon sokan utálják íze és antiszociális tulajdonsága miatt. Én nem. Minden K betűvel kezdődő ételt nagyon szeretek: karalábé,karfiol, káposzta, kolbász, kávé, Kcsoki, kuglóf, karaj... szóval bármi.

A kényszer vitt rá, hogy ezt a zsenge karalábét válasszam és ne a díszes kis csomagocskában csücsülő spárgát. Egy termetes házatlan csiga asszonyság nézett vissza rám és köszöni jól van. A nyers spárga is ízlik neki, de legyek kedves vissza rakni és ne háborgassam. Amilyen gyorsan csak tudtam...

Hát így nem próbáltam ki az idén sem a spárgát.

De álljon itt ez a karalábéfőzelék húsgombóccal . Tudom nem egy trendi dolog karalábéfőzelékkel kiállni egy blogba. De nem vet vissza az egyszerűsége és hétköznapisága sem. Rossz helyen jár az , aki nagyon hangzatos és trendi , bio, öko ...tudomisén milyen recepteket keres majd nálam. Az egyszerű is lehet nagyszerű!


Recept :

főzelék

zsenge karalábé

tejszín


bors

kevés liszt


húsgombóc:

darálthús

rizs

tojás


bors


A rizst előfőztem úgy 3/4 készültségig. Hozzáadtam a darálthúst, tojást , sót, borsot. Vizes kézzel gombócokat formáztam és kifőztem őket készre.


A karalábékat felkockáztam majd kevés vízben megpároltam, só, bors. Besűrítettem és tejszínt adtam hozzá.

A kész gombócokat a karalábéhoz raktam. Együtt összeforraltam.


3 megjegyzés:

  1. Na jó, tényleg meggyőztél. Legközelebb karalábé főzeléket fogok főzni. Majd szólok, mit szóltak hozzá a többiek. kösz az ötletért, legalább is részemről.

    VálaszTörlés
  2. Lejegyeztem, holnap megfőzöm. Tökéletes ebéd lesz. Köszönöm a tippet.

    VálaszTörlés
  3. én meg holnap főzöm meg. Ma vettem kettő darab karalábét, így már semmi nem tarthat vissza engem. A gyerekeknek ódákat zengtem róla. Nem tudom, mit szólnak majd hozzá? Meglátjuk. De holnap biztosan ez lesz ebédre! Úgy megkívántam!

    VálaszTörlés