
Ezt a sütit először a barátnőm készítette el. Nekem nagyon ízlett. Elkértem a receptet,bár fenntartásaim voltak a családom többi tagjával kapcsolatban, ki hogyan fogja tolerálni benne a répát. Tévedtem. Az ifjú hölgynek is fogára való volt a süti, pedig ő aztán becsukott szemmel, visszakézből kitudja minden tányér szélére pakolni a répákat.
Ahogy fogalmazott: - a csoki sokat javít rajta. Értitek ezt???
És itt a recept: azt meg kell jegyeznem még mielőtt bárki olvassa, hogy a fenti képen szereplő sütit a kisfiam sütötte. (Ő még szereti a répát)
Recept:
Ahogy fogalmazott: - a csoki sokat javít rajta. Értitek ezt???
És itt a recept: azt meg kell jegyeznem még mielőtt bárki olvassa, hogy a fenti képen szereplő sütit a kisfiam sütötte. (Ő még szereti a répát)
Recept:
50 dkg sárgarépa
30dkg étcsokoládé
6 tojás
30 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
1/2 cs. sütőpor
csipet só
25 dkg margarin
A megtisztított répákat durvára reszeljük.
Az étcsokit nagyobb darabokra tördeljük, majd a s.répához keverjük.
A tojássárgákat a cukorral, a vaniliás cukorral a margarinnal a csipet sóval habosra keverjük.
Hozzáadjuk a s.répás csokis keveréket, majd a sütőporral összekevert lisztet és a keményre felvert tojások fehérjét.
Előmelegített sütőben 30 -35 percig, de legjobb tűpróbáig sütni.
Ha kihűlt csokimázat lehet tenni a tetejére. ( ennek a sütinek nálunk még kihűlési ideje sincs)
A recept megtalálható a Vidék Íze c. újság 2009.februári számában. (54. old.)
Hú de jó Judit, hamarosan megfogom csinálni én is. A gyerekek ugyanis nálunk imádják a répás sütit. szupi!
VálaszTörlésNa, ezt tutira ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlés